użytkowników online: 643
młode mamy
Oceń forum: 
 (4.3)
      Nie wiesz jak radzić sobie z maluszkiem? A może masz doświadczenia jako Mama i chcesz podzielić się nimi? Ta grupa to miejsce wymiany doświadczeń dla wszystkich młodych mam.
       O grupie Forum  Wiadomości (262) Artykuły (56) Porady (134) Społeczność (105) Szukaj  

Forum - Młode mamy

Nie kocham swojego dziecka [13]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 13-02-2012, 18:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      Na początku nam się wydaje,że ie pokochamy dziecka, dopiero rodzą się w dziewczynach instynkty macierzyńskie. Ja osobiście bym dużo dała aby mieć dzidziusia, ale nie mogę. Daję rady, bo uśmiech dziecka wynagradza mi to i nie muszę się smucić,że swojego nie mam smilesmile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 10-01-2012, 09:36
      •  
      •  
      •  
      •  
      Czytam i czuje przerażenie. Niby wiem,że taki problem występuje, ale gdy się o tym czyta i mówi wydaje się to jeszcze straszniejsze niż sama psychologiczna teoria. Polecam:
      http://wyborcza.pl/1,75248,10915937,Jestem_matka__Nie_kocham_swojego_dziecka.html

Piszcie o swoich wrażeniach po przeczytaniu felietonu. Znacie takie matki, takie rodziny?

Mila

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      Cieszę się,że ten problem poruszyłaś na forum.
      Czy się spotkałam z tym tematem, raczej nie. Prędzej spotkałam się z miłością przelewaną na drugie dziecko.
      Jest to smutne,ze własna matka nie kocha dziecka.
      W dzisiejszych czasach występuje to zjawisko co raz częściej, aż żal mi tych niewinnych dziecięcych serduszek.
      • Dodano: 14-01-2012, 00:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jeszcze go pokochasz! Gwarantuję Ci to!
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Dziecko można pokochać, a nie sprawiać sobie dodatkowy ból nie kochając go.
      Matka, która nie kocha swojego dziecka to dla mnie nie matka, no sorry, albo kochasz lub nie smile
      Ciekawe jakbyś poczuła sama gdyby rodzice Cię nie kochali, no poczuj ten straszny ból nie chcianej miłości.
      Oddano 1 głos
      ja sama znam przyklad matki, która twierdzi, ze nie może ze swoim niespelna 2 letnim dzieciem wytrzym ać pod jednym dachem... szczerze nie rozumiem. To się chyba bierze z tego, ze niektore kobiety tak do konca nie są świadome macierzyństwa...po urodzeniu dziecka już nie jest tak pięknie ... przerasta je to...
      Image
      Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy

Jak kształtuje się rozwój dziecka? Który okres jest najtrudniejszy dla rodzica. Pewnie się nad tym często zastanawiacie. Każdy ma na ten temat inne zdanie. Artykuł na temat rozwoju dziecka na tym portalu, pomógł mi poszeregować pewne kwestie na temat rozwoju malucha. Polecam go Wam!

Zobaczcie tu:

http://www.forumpediatryczne.pl/txt/a,5018,0,zarys-rozwoju-dziecka,from-user

• Dodano: 20-01-2012, 20:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      Przyznam się, że po urodzeniu miałam problem. Zajmowałam się małą jak umiałam ale panicznie bałam się zostać z nią sama w domu. Bałam się że przez swoją nieporadność zrobię jej krzywdę. Do tego doszły problemy z karmieniem. Na szczęście miałam wsparcie męża i rodziny. Połóg się skończył, piersi wyleczyły a mała zaczęła się uśmiechać i jakoś się rozkręciła nasza miłość. Teraz świata poza nią nie widzę cheesygrin
      Oddano 2 głosy
      też czytałem ten artykuł i muszę przyznać, że bardzo ciekawy. W ogóle w ostatnim czasie na wyborczej jest wiele tekstów poruszających rózne tabu, i to nie to co zawsze "geje, ataizm itp" wink tylko właśnie coś co siedzieć może głęboko w każdym z nas. Czekam na wasze dalsze opinie na ten temat smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Dobrze,że są poruszane tematy "tabu". Im częściej będziemy na nie rozmawiać, będzie nam łatwiej przyzwyczajać do życia w środowisku społecznym. smile
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 06-02-2012, 22:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jak można nie kochać swojego dziecka??? frown ja zaszłam w ciąze to już je pokochałam mimo tego że nie wiedziałam czy to chłopiec czy dziewczynka jak wygląda itd. Co to za matka która nie kocha dziecka? To nie matka tylko no nie wiem -brak słów frown
      Suwaczek z babyboom.pl
      Oddano 2 głosy
      Niestety tak czasami jest,że są dziewczyny nie przygotowane w pełni do roli matki. Boją się Justyna odpowiedzialności i zadają sobie pytanie czy sobie poradzą.
      Odpowiadają same sobie,że nie frown Przykre jest to.
      Ja nie mam jeszcze dziecka, ale kocham je wszystkie.
      Są to kochane istotki smile

Podobne dyskusje

Ankieta

U kogo najczęściej występuje cukrzyca typu1