użytkowników online: 650
młode mamy
Oceń forum: 
 (4.3)
      Nie wiesz jak radzić sobie z maluszkiem? A może masz doświadczenia jako Mama i chcesz podzielić się nimi? Ta grupa to miejsce wymiany doświadczeń dla wszystkich młodych mam.
       O grupie Forum  Wiadomości (262) Artykuły (56) Porady (134) Społeczność (105) Szukaj  

Forum - Młode mamy

Nasze Codzienności ... ;) [139]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 19-01-2012, 21:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      Możliwe,że chcą kosztem dziecka zrobić sobie reklamę. Niestety u mnie nie mają poparcia. Czy można w ogóle nazwać ich rodzicami.

Moja odpowiedź brzmi - nie można ich nazwać rodzicami smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 15-09-2011, 23:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Pomyślałam sobie,że fajnie by było gdybyśmy mogły troszkę więcej poznać się ...
      założyłam ten wątek z myślą o tym,że będziemy się dzielić Naszymi codziennościami ... wink

...myślę,że fajnie byłoby podzielić się z Kimś Swoimi troskami,jak i mile spędzonym dniem biggrinbiggrinbiggrinbiggrin
      Czyż nie uważacie tak samo ?? wink
      Proszę i zachęcam do wpisów wink )

Image
      Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy

Jak kształtuje się rozwój dziecka? Który okres jest najtrudniejszy dla rodzica. Pewnie się nad tym często zastanawiacie. Każdy ma na ten temat inne zdanie. Artykuł na temat rozwoju dziecka na tym portalu, pomógł mi poszeregować pewne kwestie na temat rozwoju malucha. Polecam go Wam!

Zobaczcie tu:

http://www.forumpediatryczne.pl/txt/a,5018,0,zarys-rozwoju-dziecka,from-user

• Dodano: 15-09-2011, 23:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      ...może Ja zacznę ... wink

Dziś Iwoncia-(pomimo,że miała temperaturę i męczył Ją katar)+niezbyt dobry humor... pomagała Mi-po raz kolejny w kuchni=smażyłyśmy razem placuszki ziemniaczane ... biggrin
      Iwonia była bardzo zachwycona i podekscytowana tak,że powiedziała,bo Sama tak uznała,że "świetna" z Niej kucharka biggrin ...
      Ja oczywiście potwierdziłam biggrinsmile
      Jestem dumna z tak pracowitej Córeczki. smile
      ..potem biła tłuczkiem mięso schabowe-kolejna rzecz która Ją ucieszyła ... biggrin
      Uwielbia pomagać Mi w kuchni smilesmilesmilesmile

Maluszek zaś-ten w Brzuszku,spał w dzień,a teraz z kolei wypina się i rozdaje mnóstwo kopniaków biggrinbiggrin ... smile
      -miłe i fajne uczucie ... winksmile
      Szkoda,że czas tak szybko leci bo termin już blisko.
      Image
      Image
      Oddano 2 głosy
      Żeby jeszcze remont mógłby posuwać się dość szybciej do przodu byłabym zadowolona biggrin bo mam nieco rozwalone schody-(mają być nowe-bo te są już dość stare...) !!
      ... Mąż niestety nie może brać teraz wolnego i "jedzie" z tym wszystkim na raty ...
      Mam tylko nadzieję,że zimą już będzie wszystko zakończone. wink

Za chwilkę kładę się lulu-niestety Sama,(Mąż w pracy)...
      Jestem dziś dość zmęczona ... smile
      Dobrej Nocy Wszystkim!! wink
      Image
      Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      świetny watek smile
      Dzisiaj niby taki zwykły dzień, a jednak dla nas "niezwykły" nasza 5 rocznica. niestety wyszło tak, ze mąż pracuje i nici z mojej kolacji...romantycznej kolacji. smile
      I samej też tak smutno oglądać płytke z wesela, więc przełożymy to moze na niedzielę. wtedy bedziemy razem i będziemy mogli to jakoś uczcić, z opóźnieniem, ale to nic.

To z Iwonki świetna pomocnica. Jeżeli chodzi o pomoc w kuchni to Tomuś też nawet lubi, ostatnio ze mną lepił pierożki smile
      Dzisiaj sama nie wiem co zrobię na obiad. Musze pomyśleć. Pozdrowionka smile miłego dnia smile
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów
      Cześć Asiulek smile
      U mnie jest zazwyczaj podobnie...
      Córkę rano do szkoły a jest leniuch to trzeba ją poganiać cheesygrin
      Synek pół nocy nie spał i ja też...ząbeczki idą..
      I tak podobnie całe dnie,teraz jesteśmy już po śniadanku,synek wariuje nie poleży tylko cały czas trzeba go sadzać bądź nosić a ciężki jest 9kg waży razz
      Zaraz idziemy na zakupy,a jak będziemy wracać to odbierzemy córkę ze szkoły smile

[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
      Image
      [/url]

Image

Oddano 2 głosy
      A my z mezem dzisiaj oboje w domu. Rano corcie zawiozlam do przedszkola, zrobilismy troszke porzadkow typu odkurzanie, porzadek w kuwecie, balkon wysprzatalam, pranie wywiesilam, corci posciel zmienilam itp.. Teraz troszke odpoczelismy i zaraz na pole z psami.

W nocy wraca z 3 miesiecznych wakacji moja babcia a wiec zacznie sie delikatnie mowiac nerwowka bo babcia jest dosc ciezka osoba jesli chodzi o wtracanie sie. Strach pomyslec co to bedzie. Juz przyzwyczailam sie do jej nieobecnosci, ciszy wtedy kiedy chcialam miec cisze, a z babcia to niemozliwe bo jest osoba nie doslysaca na jedno ucho a wiec telefwizor wyje 24 godziny na dobe.
      Image

Image
      Oddano 1 głos
      Co do głuchoty to znam to..moja babcia jest głucha na jedno ucho bardziej na drugie mniej,i powinna nosić aparat ale ona nie chce-bo będzie widać evil a trzeba się do niej dosłownie drzeć,moja mama też już na jedno ucho ma ok.70% ubytku ale nie jest źle,bawi mnie że muszą się do siebie cały czas drzeć cheesygrin
      Mój mąż też przygłuchy od pracy-bo ma pracę w hałasie,a córka głucha bo nie chce słuchać cheesygrin
      Jedynie co to ja mam dobry słuch cheesygrin i synek biggrin

[url=http://zasuwaczki.bejbej.pl/]
      Image
      [/url]

Image

Oddano 1 głos
      Witajcie wink
      Miło Mi,że jesteście tak aktywne biggrinbiggrin
      My dziś,kolejny już dzionek siedziałyśmy w domu ...
      W odwiedzinki przyjechał Mój najmłodszy Brat-[mam Ich aż 5 wink ] -więc miło spędziliśmy czas. smilesmile
      Zmieniłam Iwoni garderobę wink
      Sobie narazie nie ruszam,bo słonica ze Mnie teraz ... biggrin hi,hi wink

Ja także wiem,jak to jest z tym wyciem telewizora ... szok!!!! razz ...czasem ostro działa na nerwy evil ale na szczęście na codzien tego nie mam. smile

Dziś ma być w tv bajka"Horton słyszy Ktosia!" biggrinbiggrin -Obiecałam Małej,że obejrzymy ją Razem smile
      Mąż w pracy.
      Robię więc szybką kolacyjkę dla Naszej Trójeczki biggrinbiggrin i czekamy na seansik winksmilesmile
      MIŁEGO WIECZORKU WSZYSTKIM wink )))

mirabel25 Wszystkiego Dobrego z okazji Waszej Rocznicy winksmilesmilesmilesmilesmile
      Image
      Image
      Oddano 1 głos
      tak.. dzis kolejny dzień, u nas nic nowego, ciągle to samo, Kacperek ma 10 mcy zaczyna chodzic jest bardzo żywiołowy, odczuwam spore zmeczenie bo mały budzi sie codziennie po kilka razy w nocy, lekarka mówi ze chce sie przytulać. Fajnie, ale to troche meczace, a do tego moja obrona pracy mag. nie moge wszystkiego ogarnać
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 18 głosów
      Oddano 18 głosów
      A ja staram się małego położyć spać,ale jest tak rozbawiony razz że nie wiem czy mi się uda.Nie spał dziś za długo w ciągu dnia raptem 1h ech ręce mam już wyciągnięte jak gibon od tego noszenia,a mąż na poobiedzie w pracy i przyjedzie dopiero po 22.Córka teraz też siedzi przed tv i raczej szybko nie uśnie aż ją roznosi co jutro dostanie cheesygrin
      A ja idę sobie zrobić kolacje bo od późniejszego śniadania-14 nic nie jadłam confused nie miałam czasu razz
      Miłego wieczoru dziewczyny wink
      Image

Image
      Oddano 2 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: