użytkowników online: 650
młode mamy
Oceń forum: 
 (4.3)
      Nie wiesz jak radzić sobie z maluszkiem? A może masz doświadczenia jako Mama i chcesz podzielić się nimi? Ta grupa to miejsce wymiany doświadczeń dla wszystkich młodych mam.
       O grupie Forum  Wiadomości (262) Artykuły (56) Porady (134) Społeczność (105) Szukaj  

Forum - Młode mamy

pieluszki-do młodych mam [47]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 13-02-2012, 12:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      na sam początek także polecam pampers new born(te w białym opakowaniu), póżniej warto przetestować kilka rodzajów i wybrac te ktore beda odpowiadac twojemu maluszkowi. my przeszłyśmy chyba juz przez wszystkie. polecam dadę z biedronki i happy, odradzam huggis (przeciekają) i późniejsze rozmiary pampersów- strasznie perfumowane, pozdrawiam biggrin
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 29-06-2011, 22:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mam pytanie, niedługo będę mamą i chciałabym kupić już pieluszki jednorazowe typu new born, ale zupełnie nie wiem jakiego producenta wybrać.
      Czy możecie mi pomóc pisząc swoje opinie na ten temat.
      • Dodano: 02-07-2011, 10:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jeśli chodzi new born polecam pieluszki pampers!
      smile

AGA

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      rowniez polecam pieluszki pampers smile
      sa bardzo dobre jak na poczatek smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      również polecam papmers smile
      w późniejszym wetapie musisz sama wypróbowac bo nie zawsze to co drogie bedzie slużyło Twojemu maluszkowi smile
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      Ja od początku używałam pampersów i pieluch dada z biedronki. Od razu kupilam rozmiar 3-6 kg i były dobre dla mojej corci mimo iz urodziła się naprawde szczupla. Powiem Ci że pieluszki z biedronki sa rewelacyjne, nie przeciekają, pupa nie jest odparzona i są tanie. Miałam tez jedną paczkę pieluch happy w najmniejszym rozmiarze 2-5 kg. Były większe od pampersów i dady 3-6 kg i małej wszystko wychodziło bokiem.
      Mam nadzieję że pomoglam. Pozdrawiam
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Ja również używam pieluszek z biedronki mój mały ma 11 miesięcy i mnie jeszcze nie zawiodły. Na oryginalne pampersy mnie nie stać.
      • Dodano: 22-07-2011, 15:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja używałam tylko pampersów, kiedyś czyli w roku 2008 chciałam wypróbować dady i ogólnie tragedia, kwadratowe, niewygodne, dlatego nawet nie nakładałam mojemu synkowi, jedna próba wystarczyła by sie przekonać. Za to teraz jak zobaczyłam u chrześnicy Dady, super, normalnie przypominają wyglądem pampersy i są wygodne, mają specjalną powłoczkę. Już na pewno przy drugim dziecku nie będe tracić tyle na pampersy, jak Dady są praktycznie takie same.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 13 głosów
      Oddano 13 głosów
      Witam wszystkich smile
      pracuję w sklepie z rzeczami dla dzieciaczków iwłaściwie wypróbowałam większość pieluszek jednorazowych i jednak wróciłam do pampersów. Zauwżyłam jednak z tutejszych wypowiadzi,że warto jeszcze sprawdzić Dady z biedronki.Jezel to zrobię to podzielę się z Wami moimi wrażeniami.
      Do usłyszenia
      Gosia z małopolski smile
      Pozdrawiam
      • Dodano: 26-07-2011, 20:05
      •  
      •  
      •  
      •  
      Kiedyś kupowałam Pampers ok 47zł a teraz przy moim rocznym synu tylko i wyłącznie DADA z Biedronki 27zł. Są świetne i nie takie jak były kiedyś(z folii). Teraz są oddychające i mają warstwe ochronną. SUPER POLECAM!!!

Doświadczona mama.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Ja również używam pieluszek DADA. Mój synek ma półtora miesiąca i jak na razie jestem z nich bardzo zadowolona, są chłonne, przewiewne, dość elastyczne a przy tym bardzo tanie 78szt mini od 3 do 6 kg kosztuje niecałe 27zł w tej samej cenie są 64szt od 4 do 9 kg poza tym producentem jest ta sama firma która produkuje oryginalne pampersy. Naprawdę polecam
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy

Jak kształtuje się rozwój dziecka? Który okres jest najtrudniejszy dla rodzica. Pewnie się nad tym często zastanawiacie. Każdy ma na ten temat inne zdanie. Artykuł na temat rozwoju dziecka na tym portalu, pomógł mi poszeregować pewne kwestie na temat rozwoju malucha. Polecam go Wam!

Zobaczcie tu:

http://www.forumpediatryczne.pl/txt/a,5018,0,zarys-rozwoju-dziecka,from-user

Podobne dyskusje

Ankieta

Różyczka - to choroba o jakiej etiologii?