użytkowników online: 370

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.2)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (474) Artykuły (134) Porady (229) Społeczność (204) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Szczepienie przeciw grypie. Warto ? [4]

• Dodano: 16-11-2009, 20:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Porozmawiajmy czy warto szczepić się przeciwko grypie? Jakie macie doświadczenia ? Komu szczepienie pomogło a komu wręcz odwrotnie ? zapraszam do dyskusji
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 09-12-2009, 10:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam, pod koniec listopada moja firma ufundowała bezpłatne szczepienia przeciw grypie. Ja również się zaszczepiłam i przez kilka dni nie czułam się najlepiej. Czy mi pomoże i nie zachoruję okaże się z czasem. Jednak rozmawiałam z lekarzem (już po fakcie) i ten powiedział, że młode osoby szczepić się nie powinny. Szczepionki przeciw grypie podobno zabijają przeciw- ciała a to prowadzi do poważnych skutków ubocznych w starszym wieku.
      Mam jednak pytanie: czy w/w szczepienie może powodować zanik miesiączki? Powinnam dostać między 1a3 grudnia a jest 9 i nie mam. Ciąża jest wykluczona. Zapisałąm się do lekarza ale zanim doczekam się terminu to wieki miną.
      Proszę o pomoc. biggrin
      • Dodano: 09-12-2009, 21:31
      •  
      •  
      •  
      •  
      ja szczepilam sie przez kilka lat ale teraz zrezygnowalam bo po tych szczepieniach bylam bardziej chora frown a co do braku miesiaczki to moze jakies stresy masz i dlatego sie spoznia wink pozdrawiam
      • Dodano: 13-12-2009, 12:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja szczepie siebie i cala moja rodzine co roku przeciw grypie i jeszcze nikt nie zachorowal. Wiecmysle ze nas takie szczepienia jednak chronia i jestem z nich bardzoi zadowolona. Al to oczywiscie zalezy od organizmu. Nie wszystkim one pomagaja.

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób NIE jest przenoszona jest drogą płciową?