Rehabilitacja i rozwój dziecka

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Fizjologia rozwoju dziecka oraz metody diagnostyki i leczenia zaburzeń neurorozwojowych.
       O grupie Forum  Wiadomości (303) Artykuły (116) Porady (162) Społeczność (41) Szukaj  

Forum - Rehabilitacja i rozwój dziecka

adhd [7]

• Dodano: 25-06-2008, 20:12
      •  
      •  
      •  
      •  
      mój syn ma adhd nie mogę z nim sobie poradzić co robić?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 13-12-2009, 16:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 25-03-2010, 08:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam wszystkich.mam takie pytanie moja coreczka ma 3,5 roku.od pol roku stala sie nadzwyczaj pobudliwa.biega po mieszkaniu z rozpedem,kreci sie w kolko az upadnie,robi dziwaczne smieszne miny i mozna by tu bylo duzo jeszcze pisac.a tak jednym slowem trzeba miec oczy w kolo glowy.wogole nie dociera do niej to co mowie:przestan,uspokuj sie,prosze!!!nie ukrywam ze martwi mnie jej zachowanie,chcialabym wiedziec na co mam zwrocic szczegolna uwage i czy juz powinnam poradzic sie lekarza?
      • Dodano: 27-06-2010, 20:34
      •  
      •  
      •  
      •  
      proszę napisz troszeczkę więcej o zachowaniu dziecka.Moje dziecko ma 14 lat jest w trakcie diagnostyk,czekam na miejsce w szpitalu.Dziecko od dłuższego czasu bardzo się zmienił jest bardzo pobudliwy,psychotropy zamiast uspakajać wywołują jeszcze większe pobudzenie.Nagminne zaczęły się ucieczki z domu nie wiadomo gdzie i nie wiadomo dokąd.Wyskakuje przez otwarte okno,pędzi przez pola,łąki,przeskakuje rzeczki,czy z butami czy bez .Ponadto wszystko niszczy,podrze książki,zeszyty,niszczy jedzenie.Gdy je wszystko w biegu tak jakby ktoś go gonił.Zdaniem lekarza dziecko cierpi na zaburzenia zachowania i emocji połączone z dojrzewaniem oraz cechy autystyczne.
      edytowano: 27-06-2010, 20:36
      • Dodano: 28-06-2010, 23:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      64ewa 2010-06-27 20:34:02 proszę napisz troszeczkę więcej o zachowaniu dziecka.Moje dziecko jest bardzo pobudzone wszystko niszczy czy może mieć adhd ponadto ma cechy autystyczne
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 15-07-2011, 10:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      a czy ktos z was stosowal lek o nazwie medikinet ? bardzo jestem ciekawa opinii na temat tego leku
      • Dodano: 15-07-2011, 10:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      moje dziecko zazywa ten lek i w jego przypadku jest bardzo skuteczny. Ale kazde dziecko moze reagowac inaczej.
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób NIE jest przenoszona jest drogą płciową?