użytkowników online: 285

Rehabilitacja i rozwój dziecka

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Fizjologia rozwoju dziecka oraz metody diagnostyki i leczenia zaburzeń neurorozwojowych.
       O grupie Forum  Wiadomości (303) Artykuły (116) Porady (162) Społeczność (41) Szukaj  

Forum - Rehabilitacja i rozwój dziecka

Szczelina Pośrodkowa USG przezciemiączkowe [1]

• Dodano: 14-01-2011, 15:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moja córeczka ma 3,5 miesiąca. Urodziła się w 37 tyg i nie została uznana za wcześniaka. Ważyła 2790 g, dł. 52 cm, główka 33 cm. Obecnie waży 6700 g i dł. 62. główka 41 cm. Mam wzmożone napięcie obręczy barkowej więc umówiłam wizytę do neurologa, ale wcześniej zrobiłam usg przezciemiączkowe.
      Wyszło: tkanka mózgowa bez zmian ogniskowych, układ komorowy nieposzerzony, symetryczny. Przestrzeń podtwardówkowa po stronie prawej ok 4 mm, po lewej 2, mm, szczelina pośrodkowa szerokości 7,6 mm. Mam wskazanie przez radiologa do kontroli za 6-8 tygodnie.
      Proszę o pomoc czy dzieje się coś złego - Wodogłowie? Do wizyty u neurologa mam trochę jeszcze trochę czasu i umieram z nerwów, nie mogę normalnie funkcjonować. I pytanie o przyrost głowy z 33 cm do 41 cm (3,5 miesięcy), klatka piersiowa zaś 42 cm.
      Proszę o pomoc czy to coś złego, moje dziecko będzie normalnie się rozwijać?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

U kogo najczęściej występuje cukrzyca typu1