użytkowników online: 1286

Pediatria dla pacjentów - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (5.0)
      Pediatria - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodziny.
       O grupie Forum  Wiadomości (212) Artykuły (45) Porady (107) Społeczność (23) Szukaj  

Forum - Pediatria dla pacjentów - komentarze do tekstów

Profilaktyka próchnicy – rola fluoru w wodzie pitnej
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Profilaktyka próchnicy – rola fluoru w wodzie pitnej

• Data dodania: 27.07.2009 19:54

Wita dentysta!

Według najnowszych zaleceń WHO:

1.Od 3 miesiąca przemywamy jamę ustną sterylnym gazikiem i wodą - dwa razy dziennie,

2. Zęby myjemy od pierwszego zęba - jeśli jest to przed 6 miesiącem życia to decyzję podejmujemy z dentystą - zęby myjemy zawsze pastą z fluorem - ilość fluoru dostosowana do wieku dziecka,

3.Obecnie nie podajemy preparatów fluorowych (od 2004), a zamias tego mamy pastę

4.Pasta - małe ziarenko.

dr n.med.lek.dentLidia Jamróz-Wilkońśka

Róża

edytowano: 27.07.2009 19:54
      • Data dodania: 08.05.2008 12:03

A ja patrzę co my takie zdrowe ząbki mamy, a to dlatego że pijemy nestle Czułam, że dobrego wyboru dokonałam

edytowano: 08.05.2008 12:03
      • Data dodania: 16.04.2008 23:12

moja kala ma słabe ząbki.bardzo późno ząbkowała i ma poczatki próchnicy frown poszperałam w internecie i znalazłam coś ciekawego.zainteresował mnie pewien artykuł ( http://www.sfd.pl/POLECANE_WODY_MINERALNE-t321495.html) Autor podaje ,że najwięcej fluoru z dostępnych na polskim rynku wód ma nestle aquarel (0,4 mg/l). co o tym sądzicie? Czy może też słyszeliście o tym? zgodnie z powyższym artykułem dla dzieci o słabych ząbkach powinniśmy szukac właśnie wód z jak największą zawartością fluoru. podzielcie sie jeśli macie jakieś doświadczenia w tej sprawie.

edytowano: 16.04.2008 23:12
      • Data dodania: 08.02.2005 21:00
      ARTYKUŁ: Profilaktyka próchnicy – rola fluoru w wodzie pitnej

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł

agnieszkal

edytowano: 08.02.2005 21:00
      • Data dodania: 08.02.2005 21:00

Rewelacyjny artykuł szkoda że nie natrafiłam na niego wcześniej, wyjaśnia wszystkiego wątpliwości do tyczące fluoru biggrin

agnieszkal

edytowano: 08.02.2005 21:00

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?