użytkowników online: 547

Pediatria dla pacjentów - komentarze do tekstów

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (5.0)
      Pediatria - komentarze do tekstów dodane przez pacjenta i rodziny.
       O grupie Forum  Wiadomości (225) Artykuły (48) Porady (106) Społeczność (29) Szukaj  

Forum - Pediatria dla pacjentów - komentarze do tekstów

Rozwój seksualności dziecka
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Rozwój seksualności dziecka

• Data dodania: 27.08.2009 22:26

witam, mam synka który ma 3,5 lat. ostatnio wychodzac do jego pokoju zobaczyłam mojego syna leżącego w łóżku bez majtek z lalką, jego siusiak był we wzwodzie. gdy zapytałam delikatnie co robi on się zawstydził i zaraz zakrył się bluzką. czy takie zachowania są normalne u dziecka w tym wieku i jak powinnam na to reagować??

pati

edytowano: 27.08.2009 22:26
      • Data dodania: 03.04.2006 11:58

Mój 10-cio letni syn od czasu do czasu skarży się na to, że jego "siusiak" zrobił się twardy. Nie mam pojęcia czym może być to powodowane. Nie jest związane z przeżywaniem jakiejś specyficznej sytuacji. Zdarzało się to też rok czy dwa lata temu. Ostatnio na przykład w kościele na mszy. Dodam, że nie chciało mu się siusiu. Proszę od wyjaśnienie. Czy należy udać się z tym problemem do lekarza?

edytowano: 03.04.2006 11:58
      • Data dodania: 20.03.2006 18:06

Witam!

Takie zachowanie u dziecvka jest raczej naturalne.Nie należy go karcić lub karać. Najskuteczniejsze jest konsekwentne odwracanie uwagi. Zachęcam do odszukania na naszym Forum dyskusji na temat onanizmu dziecięcego.

[addsig]

Pozdrawiam!
      Agnieszka Krzywicka
      Ekspert Medforum
      Śląskie Centrum Pediatrii w Zabrzu

edytowano: 20.03.2006 18:06
      • Data dodania: 20.03.2006 12:22
      ARTYKUŁ: Rozwój seksualności dziecka

kliknij tutaj, aby przeczytać komentowany artykuł
      edytowano: 20.03.2006 12:22
      • Data dodania: 20.03.2006 12:22

Mój 5-cio letni syn zabawia się swoimi genitaliami w kąpieli, co powoduje u niego wzwód siusiaka. Bacznie go obserwuje i widać że ma w tym dużą przyjemność. Nigdy nie karciłam go za to co robi, sle staram się odwracać jego uwagę. On jednak wyprasza mnie z łazienki i chce kontynuowć to co sprawia mu przyjemność. czy to jest naturalne w tym wieku? W jaki sposób reagować? Czy to minie? cool

edytowano: 20.03.2006 12:22

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: