użytkowników online: 547

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Łóżeczko turystyczne czy drewniane??
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Łóżeczko turystyczne czy drewniane??

• Data dodania: 19.09.2010 12:01

ale dlaczego "zdecydowanie drewniane??? zaś brakuje konkretnego argumentu, maskra, ludzie!, pozatym zachwalasz głównie materac który także można kupic do łózeczka turystycznego i po kłopocie, każdy chwali swoje, nie sprawdziłyście drugie typu łóżeczka wiec nie macie pojecia jakie ono jest, a juz piszecie bzdury,
      jestem w 34 tyg ciazy i nadal nie wiem jakie mam kupic łóżeczko, większosc z Was pisze ze takie ikoniec podajcie chocby konkretny powód dlaczego to a nie to łóżeczko.

-ale sugerując się opiniami Pań które sprawdziły oba łóżeczka chyba jednak zdecyduje sie na turystyczne, z regulowana wysokością i dokupie lepszy materac biggrinbiggrin

• Data dodania: 08.09.2010 01:33

Zdecydowanie drewniane, a do tego dobry materac. Ja kupiłam materac Victoria w sklepie http://www.jmbnet.pl i mogę polecić go wszystkim rodzicom!

• Data dodania: 12.04.2010 19:31

Witam wszystkie kochane mamy.
      Ja kupiłam mojemu synkowi tradycyjne łóżeczko drewniane.Ze względu że często jeżdzilismy do teściowej i mamy zdecydowaliśmy kupić łóżeczko turystyczne.Wybór padł na model Babybutterfly.Jest rewelacyjne pod każdym względem.Bardzo ładna kolorystyka i wykonanie.Sprzedający odradził nam tylko model z płozami bujanymi bo były gdzieś wypadki.Łóżeczko ma kółka i zamiast tego bujaka można leciutko pobujać malca.
      Łóżeczko drewniane trafiło na allegro i zostało turystyczne w pokoju.Zainwestowaliśmy tylko w lepszy materac i naprawdę jesteśmy bardzo zadowoleni.Mamy je już rok i nic się nie dzieje.Jestem teraz w 2 m-cu ciąży i łóżeczko mam już z głowy.Tylko nie wiem jak zareaguje starszy synek.Najwyżej kupimy drugie
      Tu jest model mojego łóżeczka:
      ŁÓŻECZKO KOJEC LAMPKA WIBRA MOSKITERA MODEL2010 (989836712) - Aukcje internetowe Allegro

• Data dodania: 16.03.2010 12:17

Moj synus na teraz 18 miesiecy i ma łzeczko turystyczne ola lux w ktorym spi od malenkiego i jest super do niego oczywiscie dokupilismy materac bo kto madry by kladl maluszka na twardym materacyku ktory jest dolanczany jako utwardzanie dna lozeczka rodzice pomyslcie troche a nie piszcie glupot bo to jest na tej samej zasadzie jakbyscie nie dali materaca do drewnianego i kladli dziecko na szczebelkach tu duzo myslec nie trzeba,dokupuje sie materac i lozeczko turystyczne sluzy super dzidzius nie nabija guzow na glowce,moj synus jest bardzo ruchliwy i gdyby mial drewniane to guzy murowane a tak to sie wyglupia i bawi bez zadnych urazow!!!POLECAM TURYSTYCZNE DREWNIANE DLA WIEKSZYCH I SPOKOJNIEJSZYCH DZIECIACZKOW!!!POZDRAWIAM. smile

• Data dodania: 01.06.2009 20:41

Wybór materaca stosunek cenny do jakości z produktów [b]MK Foam Koło[/b] czyli wybieramy top pięć pośród [u]materacy koło[/u], które chyba najłatwiej znaleźć wyszukiwarce google pod hasłem [u]materace koło[/u].

Najtańsze materace to[b] materace bonelowe[/b] ale niestety cena to nie wszystko, najtańsze materace nie są najlepsze. Materace bonelowe są produkowane jak na te czasy w przestarzałej technologii, i z tego powodu nie są najlepsze ponieważ jest w nich zastosowana formatka sprężynowa typu bonel która tworzy jedna całość i dlatego sprężyny nie mogą się tak dobrze dopasowywać do kształtu ciała jak w materacach kieszonkowych również trwałość tych materacy pozostawia wiele do życzenia. Ten typ sprężyn wspaniale sprawdza się w na przykład : sofach, narożnikach, kanapach, fotelach ogólnie mówiąc w meblach tapicerowanych popularnie zwanych wypoczynki. Dlatego nie będę polecał raczej materace które są produkowane przy wykorzystaniu sprężyn bonelowych.

Następna kategoria to [b]materace kieszonkowe[/b] popularnie określane jako[u] materace kieszeniowe[/u] lub[u] materace woreczkowe[/u], są to [u]materace[/u] wykonane z sprężyn umieszczonych każdej w osobnej kieszonce. W ten sposób uzyskujemy to że każda sprężyna pracuje indywidualne i dlatego [u]materace kieszeniowe[/u] bardzo dobrze dopasowują się do kształtu ciała nie tak jak materace bonelowe. Po prostu [u]materace kieszonkowe[/u] ( sprężyny ) pracują punktowo co jest bardzo dużą ich zaletą. Niektóre [u]materace kieszonkowe[/u] posiadają strefy twardości np. takie [u]materace MK Foam[/u] Koło jak materace [u]Venus Multi Pocket, Estrella Lux, Czar Nocy, Mystazja, Jamajka, Fajardo[/u], oraz Samos są tak zwanymi materacami siedmiopolowymi co oznacza że niniejsze [u]materace[/u] posiadają sprężyny o rożnych twardościach w różnych częściach materaca. Dzięki zastosowaniu sprężyn siedmiopolowych [u]materace kieszonkowe [/u]lepiej dopasowują się do kształtu ciała jego poszczególnych części ponieważ [u]materace[/u] mają inną twardość np. pod biodrem a inna pod nogą co powoduje dodatkowy komfort spania. [u]Materace kieszonkowe[/u] podzieliłbym jeszcze dodatkowo na materace miękkie czyli te [u]materace[/u] w których zastosowano warstwę lateksu na sprężynach który jest bardzo elastyczny do tej grupy zaliczają się materace : [u]Czar Nocy, Mystazja, Venus Multi Pocket, Estrela Lux[/u] dodatkowo[u] Mystazja[/u] ma jeszcze jeden atut posiada jeszcze dodatkowo warstwę pianki termoelastycznej

która pod wpływem ciepła dopasowuje się do naszego ciała. [u]Materace[/u] twarde to [u]materace[/u] w których lateks zastąpiono pianką poliuretanowa która już nie jest tak elastyczna jak lateks, w tej grupie można wyróżnić jeszcze szczególnie twarde materace np. Palmea i Estrella Strong te materace posiadają warstwę kokosu a materac[u] Estrella Strong[/u] posiada wyłącznie 3 centymetrową warstwę kokosu zamiast pianki i dlatego jest to materac szczególnie twardy. Materace bardziej miękkie w tej kategorii to :Jamajka, Fajardo, Samos, Texel, Estrella, Estrella Air. Następna kategoria materacy to [url]=http://www.materacemkfoam.pl]materace lateksowe[/url]

są to materace wykonane z mleczka kauczukowego które jest wulkanizowane w odpowiedniej temperaturze są to materace wykonane na bazie surowca naturalnego i dlatego są to materace antyalergiczne ponieważ lateks zastosowany w materacu jest środowiskiem nieprzyjaznym dla różnego rodzaju grzybów, roztoczy oraz bakterii. [u]Materace lateksowe[/u] maja jeszcze jeden wielki atut nie odkształcają się zbiegiem czasu można powiedzieć że są wieczne. Materace lateksowe mogą być wykonane również w bardzo nowoczesnej technologii talalay gdzie mleczko kauczukowe jest mrożone do minus 30 stopni Celsjusza i w tedy wulkanizowane, ta metoda umożliwia równomierne rozłożenie ciężaru właściwego wkładu lateksowego. Zamrożone kanaliki powietrza pozostają otwarte w procesie wulkanizacji, umożliwiając oddychanie i optymalną cyrkulacje powietrza w materacu. Fabryka [u]Mk foam[/u] Koło ma w swojej ofercie dwa materace lateksowe wykonane w/w technologii a mianowicie materace cry u] Sueno Vital[/u] i [u]Sueno Luxus[/u] w tym ostatnim można dodatkowo zastosować zestaw masujący Patataj.[u] Mk foam Koło[/u] ma jeszcze w swojej ofercie handlowej takie materace lateksowe jak : Ibiza, Nancy, Vincent, Antiqua, Peurto Rico, Sueno i Sueno Minor. [u]Materace lateksowe[/u] tak samo jak [u]materace kieszonkowe[/u] posiadają kilka stref twardośći jak na przykład : Ibiza, Antiqua czy też Nancy. Dodatkowo niektóre materace lateksowe mogą występować w różnych twardościach na przykład Ibiza H 2 i Ibiza H 3 materac H 2 jest przeznaczony dla osób o wadze do 80 kg a H 3 dla osób powyżej 80 kg. Kolejną kategorią są [b]materace termoelastyczne[/b] które są wykonane z specjalnej pianki która pod wpływem ciepła naszego ciała dopasowuje się idealnie do niego a gdy zniknie źródło ciepła materac wraca do swojego pierwotnego kształtu, można powiedzieć że jest to materac inteligentny z pamięcią. Najbardziej znany materac termoelastyczny wytwarzany przez MK Foam Koło to Ameland H2 lub H 3 występuje jeszcze materac Bahrain który to [u]materac[/u] posiada 4 cm warstwę pianki termoelastycznej. Kolejna kategorią są materace piankowe wykonane z pianki wysokoelastycznej do tej grupy zaliczamy materace :Aruba, Kontura, Lucja, Santorini.

Według mojej subiektywnej oceny najlepsze są materace lateksowe potem materace kieszonkowe i materace termoelastyczne następnie materace piankowe i na samym końcu materace bonelowe. Oczywiście nie każdy materac np. lateksowy jest lepszy od materaca kieszonkowego czy materaca termoelastycznego to zależy od jego klasy. Według mnie najlepszym materacem z grupy materacy lateksowych jest Sueno Vital i Sueno Luxus ( talalay ) a Ibiza w tradycyjnych materacach lateksowych. Kategoria materace kieszonkowe ma kilka bardzo dobrych produktów według mnie zwycięzcą jest tu materac Mystazja choć Czar Nocy niby jest lepszy ale uważam że za drogi i nie warty swojej ceny na drugim miejscu jest Venus Multi Pocket bardzo dobry materac godna uwagi jest również Estrella Lux a z najtańszych Texel. Materace termoelastyczne to tak naprawdę tylko i wyłącznie materac Ameland, z materacy piankowych poleciłbym materac Monaco lub Aruba.

Podsumowując polecałbym materace lateksowe a z nich Sueno Vital mimo że jest bardzo drogi ale warty swojej ceny albo materac Ibiza w kategorii materace kieszonkowe faworyci to materac [u]Mystazja[/u] i [u]Venus Multi Pocket[/u] bo są bardzo dobre i nie jaż za tak wysoką cenę a tańszy materac to [u]Estrella Lux[/u] a najtańszy ale naprawdę godny uwagi jest materac [u]Texel[/u]. Nie sposób też pominąć materac Ameland, ponieważ jest bardzo dobry jego walory w dużej mierze docenili Czesi i tym sposobem z top 5 zrobiło się nam top 6 ale materace koło to naprawdę wspaniałe produkty i ciężko jest wskazać tylko 5 żeby nie pominąć jakiegoś bardzo dobrego produktu. Stwierdzam jedno że nie każdy drogi[u] materac[/u] zagwarantuje nam zdrowy spokojny sen, więc wybierajmy materace z rozwagą i koniecznie wypróbujmy materac jeszcze przed jego zakupem w sklepie żeby uniknąć późniejszego rozczarowania[addsig]

edytowano: 01.06.2009 20:41

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?