Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.2)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (473) Artykuły (134) Porady (229) Społeczność (204) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

lamblie
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: lamblie

• Data dodania: 04.02.2012 22:06
      Gość 2012-01-17 13:58:08 laboratorium na staffa - oszust i naciągacz, wszystkim wynajduje owsiki i lamblie i kupę pieniędzy za to bierze. W badaniach z sanepidu nic takiego nie wyszło!! nie dajcie się oszukać!!

a znajdz mi choc jedną osobę ktorej w sanepidzie znaleziono lamblie. choc jedną...
      może im się kiedys udalo znalezc testem elisa, ale pod mikroskopem nigdy nikomu nie znalezli bo nie umieja szukac.
      • Data dodania: 04.02.2012 22:01
      Gość 2011-11-29 09:43:40
      Gość 2008-12-06 12:13:00 otóż też od bardzo długiego czasu cierpiałem i cierpię jak się ostatnio dowiedziałem na lambliozę, główne objawy to ciągłe biegunki z róznym nasileniem nie do wytrzymania, plus wzdęcia, dość często cierpię na coś w rodzaju zawrotów głowy, sam nie wiem czy to jest jakiś dodatkowy objaw zakażenia lambliami czy też może to jakaś osobna sprawa. podobno przy lambliach występuje tez ból brzucha ale w moim przypadku nic takiego nie stwierdziłem, od lekarza otrzymałem receptę na lek esclame, do kupna w niemczech - podobno nadzwyczaj skuteczny, wg słów mojego lekarza wszystkie jej znane przypadki nawet najgorsze, udało się przy pomocy tego leku kompletnie wyleczyć, ja dopiero będę ten lek brał, zobaczymy... pozdrawiam

Bardzo proszę cię o informację jaki lekarz dał ci receptę na esclame i w jakim mieście. Rowniez bardzo prosze o informację czy kuracja okazala się skuteczna.
      • Data dodania: 17.01.2012 13:58

laboratorium na staffa - oszust i naciągacz, wszystkim wynajduje owsiki i lamblie i kupę pieniędzy za to bierze. W badaniach z sanepidu nic takiego nie wyszło!! nie dajcie się oszukać!!

• Data dodania: 14.01.2012 21:19
      Gość 2011-12-31 14:20:00 Ja wam powiem nowinkę: na stronach angielskich w ulotkach do zentelu pojawia się info, że lamblie reagują na albendazol (zawarty w zentelu)- można nim leczyć lamblie tylko w dawce 400mg przez 5 dni. Ciekawe dlaczego polscy lekarze o tym nie mówią, oto linki dotyczące dawkowaniai leczenia lamblii zentelem: http://home.intekom.com/pharm/smith_kb/zentel.html włączcie tłumacza, oraz ciekawy artykuł: http://www.wjgnet.com/1007-9327/10/1215.Pdf włączcie tłumaczenie tekstu- ten artykuł to porównanie działania różnych leków na lamblie - obserwacje lekarzy, w tym albendazolu zawartym w zentelu. Oczywiście dawka tego lelu musi być większa, pisze wyraźnie jaka. Dlatego gdzie czytam o lambliach i zentelu to pojawia się wzmianka, że tylko osłabia lamblie - nie dziwota, bo za mała dawka.

zentel sprawia, ze lamblie nie zamieniają się w najgroźniejszą formę czyli w cysty smile dlatego konieczne jest leczenie antybiotykiem a później dobijanie ich własnie zentelem i w moim wypadku tez tynidazolem. polecam również paraprotex , sporo kosztuje, ale daje efekty smile i jak już pisałam- dietę smile
      • Data dodania: 12.01.2012 14:48

U mojego 4 miesięcznego synka też podejrzewam pasożyty. Ma wysypkę które została zdiagnozowana jako skaza białkowa. Pomimo diety jego twarz, rączki nóżki i plecki są coraz w gorszym stanie. Badanie kału robiliśmy tylko raz. Mam pytanie jak u Pani synka się objawiało zakażenie lamblią?

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób NIE jest przenoszona jest drogą płciową?