Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

glista ludzka
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: glista ludzka

• Data dodania: 18.04.2012 13:20

W badaniu krwi może wyjść wysoki poziom IGe całkowite, to też świadczy o pasożytach. My walczyliśmy bardzo długo, braliśmy zentel, pyrantel, vermox, vernicadis, ale to jest za krótka kuracja, potem paraprotex, ale wkrótce glisty wróciły. Później stosowałam Anti parasite i moim zdaniem jest najskuteczniejszy, zawiera wyciąg z pestek dyni i podaje się go minimum 55 dni, to jest wymagany okres żeby pozbyć się też jaj glist. Do tego zappera. Opisałam to na mojej stronie:http://www.odrobaczsie.pl.tl/
      Opisałam to wszystko po to, aby Wam Mamom pomóc jesli przechodzicie to co ja przechodziłam kiedyś.

• Data dodania: 06.03.2012 11:08

Witam u mojego niespełna dwulatka stwierdzono glistę w badaniu na kał dostał pyrantelum. wczoraj zadzwoniłam do sanepidu i tam pani powiedziała ze w laboratorium musieli się pomylić bo jeżeli jest pasożyt w organiżmie to w badaniu krwi są duże zmiany i powiedziała zeby przyjś do sanepidu na porządne badanie koszt 45zł. 3razy kał na pasożyty i 3 razy wymaz z odbytu.

• Data dodania: 22.02.2012 14:19

Bardzo dobry sposób na robactwo, zgrzytanie zembami/ nocne poty.
      Obrane, pokrojone/ zmiażdzone zabki czosnku zalewamy sokiem z ogórków kiszonych. Stoi to 10 dni w ciemnym, chłodnym miejscu. Podajemy rano przed jedzeniem i wieczorem przed spaniem po 5 ml. dzieciom, 10ml. dorosłym. Obserwować kał. Mikstura jest niedobra ale skuteczna. Dzieciom można rozcieńczyć. Musi stać w chłodnym miejscu. Po kilku latch obserwacji dzieci wiem, że nadpobudliwośc, nerwowość, kłopoty w nauce - koncentracja, zgrzytanie, złe sny, krosty na pupie, osad na zembach, psujące się zemby, czerwone pieprzyki, popekane naczynka, nadmierna otyłość, chudość, podsiniałe oczy, krosty - są od pasożytów. Dzieci mają coraz więcej tasiemczyc (zbiorowe żywienie w szkołach, przedszkolach, psy i koty). Na tasiemca możecie kupić lek Yomesan/Niclosamide z aptek internetowych za granicą. Bez recepty.
      Stosowałam powyższy przepis u swojego dziecka przez kilka dni, potem podałam mu Vermox i to co zobaczyłam w kupie to był szok... Musicie ostrożnie przeprowadzać odrobaczanie gdyz bardzo silnie zarobaczony organizm może nie poradzić sobie z toksynami po robalach, tzw wstrząs anafilaktyczny. Jedzcie dużo ogórków kiszonych, kapusty kiszonej, cytryny. Robaki uwielbiaja zakwaszony organizm, a nie znoszą środowiska zasadowego. leki Farmaceutyki pomagaja tylko wtedy kiedy wspomagamy je naturalnie, nie jemy słodyczy, mąki itp....

• Data dodania: 11.02.2012 16:57

Witam,
      a jaki wskaźnik należy badać jeśli chodzi o badanie krwi?

• Data dodania: 10.02.2012 19:01

Można zbadać krew na gliste ludzką koszt 80zl czas oczekiwania 2 tygodnie, pewne i duzo wygodniejsze niz badanie kału.

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?