Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

wysoka gorączka
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: wysoka gorączka

• Data dodania: 09.09.2010 00:34

Zrób badania krwi - morfologia, OB, CRP i prześwietlenie klatki piersiowej. Ja też miałem gorączkę 39,8 stopni i żadne inne objawy. Dopiero badania wykazały zapalenie płuc.

• Data dodania: 19.05.2008 22:05

13-04-2005 o 21:04, gość :

Mój syn już czwarty dzień ma wysoką gorączkę nawet do 39.5 stopni. W pierwszy dzień gorączkowania poszliśmy na pogotowie i pani zapisała mu Heviran eurespal i difergan, czopki Naproxen, Powiedziała że to wirus i nie potrzebny narazie jest antybiotyk ale gorączka nie ustępuje nawet poczpkach spada najwyżej do 37.5. Dzisiaj pediatra zapisal nam anybityk zastrzyki zinnacef. Syn kaszle ma mocną wydzielinę z nosa i z gardła, ponoć skurczone oskrzela lekko zaczerwienione gardło. Wnocy kaszel się bardzo nasila i ma bardzo silną chrypkę. Najbardziej niepokoi mnie ta wysoka temperatura boję się że to jakiś ciężki stan zapalny w organizmie.Proszę o odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam. Ania
      edytowano: 19.05.2008 22:05
      • Data dodania: 11.09.2007 14:44

Radziłabym z synem jechać na pogotowie.

edytowano: 11.09.2007 14:44
      • Data dodania: 11.09.2007 14:43

Mój syn już czwarty dzień ma wysoką gorączkę nawet do 39.5 stopni. W pierwszy dzień gorączkowania poszliśmy na pogotowie i pani zapisała mu Heviran eurespal i difergan, czopki Naproxen, Powiedziała że to wirus i nie potrzebny narazie jest antybiotyk ale gorączka nie ustępuje nawet poczpkach spada najwyżej do 37.5. Dzisiaj pediatra zapisal nam anybityk zastrzyki zinnacef. Syn kaszle ma mocną wydzielinę z nosa i z gardła, ponoć skurczone oskrzela lekko zaczerwienione gardło. Wnocy kaszel się bardzo nasila i ma bardzo silną chrypkę. Najbardziej niepokoi mnie ta wysoka temperatura boję się że to jakiś ciężki stan zapalny w organizmie.Proszę o odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam. Ania
      edytowano: 11.09.2007 14:43
      • Data dodania: 05.07.2007 10:14

edytowano: 05.07.2007 10:14

Podobne dyskusje

Ankieta

Czy stosujesz antykoncepcję?