Dla małego atapowca najlepszy będzie restoraderm ![]()
Ostatnie posty w wątku: duzo krost na twarzy u niemowlaka
Dla małego atapowca najlepszy będzie restoraderm ![]()
czy skaza bialkowa to tylko krostki czy moze sie inaczej obiawiac ![]()
Witam!
Mojemu synkowi przed ukończeniem miesiąca wyskoczył trądzik niemowlęcy, straszne ropne krostki na policzkach. Pani pediatra zaleciła przemywać pojedyńcze krostki spirytusem (tym od pępuszka), tak też robiłam i dodatkowo paćkałam sudocremem. Niestety za kilka dni wylądowaliśmy w szpitalu, ponieważ z jednej z nich zrobił sie ropień, taka olbrzymia krosta wypełniona ropą. Konieczne było leczenie antybiotykiem, a u takiego maleśtwa podaje się go dożylnie, więc musieliśmy przeleżeć tydzień na oddziale. To było dla mnie straszne. Po antybiotyku z twarzy znikły krostki, ale za jakiś czas ponownie zaczeły pojawiać się wągry i od czasu do czasu ropna krostka, ktra mnie przerażała, bo bałam się że znowu wylądujemy w szpitalu. Poszłam do dermatologa, zapisał mi Differin (maść na wągry), niestety po dwutygodniowej kuracji bez zmian. Postanowiłam cierpliwie czekać. Obecnie mały ma 14 miesięcy, a wągry nie znikneły, a i czasem pojawiają się krostki. Niestety obawiam się że mgł odziedziczyć problemy z cerą po tacie. Ale w dzisiejszych czasach powinny być jakieś metody na wyleczenie tego typu schorzeń.
Moja rada, uważajcie drogie mamy czym smarujecie swoje pociechy, bo nie życzę nikomu leżeć w szpitalu z powodu krosty ![]()
Dziecko - zdrowie i profilaktyka (rozwiń)
O zdrowiu - choroby cywilizacyjne (rozwiń)