użytkowników online: 542

Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
pediatria
Oceń forum: 
 (3.4)
      Pediatria - forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (504) Artykuły (135) Porady (228) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Pediatria - grupa dla rodziny i pacjenta

duzo krost na twarzy u niemowlaka
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: duzo krost na twarzy u niemowlaka

• Data dodania: 22.09.2011 19:43

Dla małego atapowca najlepszy będzie restoraderm smile

• Data dodania: 24.02.2011 21:24

czy skaza bialkowa to tylko krostki czy moze sie inaczej obiawiac confused

• Data dodania: 27.01.2011 09:40
      wink może kora dębu pomożę taka cherbatka do przemywania
      • Data dodania: 22.06.2010 23:58
      Gość 2007-10-05 12:54:00 mój synek ma 20 miesięcy, trądzik niemowlęcy jak dobrze pamiętam pojawił się jak miał 7 miesięcy. Nie warto chodzić do pediatrów w tym wypadku - wszyscy niestety wskazują na skazę białkową. Po 3 miesiącach diety zaczęłam mu podawać wszystko, bo Marcelek jest dużym i zdrowym dzieckiem i chętnie wszystko je, nie mogłam patrzeć jak mu wszystkiego odmawiam. Pediatrzy przepisywali mi kolejne maście ze sterydami np, elocom(powinni wycofać informację z niego że jest dla dzieci), i tak uszkodzili delikatną skórę dziecka. Przepisywali kolejne maście robione i gotowe a ja sama patrząc na skład ich nie wykupowałam bo takie miałam już w domu tylko pod inną nazwą. Strasznie się rozpisuję, więc jeśli ktoś chce szczegółowym informacji i kontaktu z panią dermatolog homeopatą która wybawiła Marcelka z trądziku to proszę, oto mój adres: iwaniusia@op.pl.

Jeszcze dodam że krostki Marcelka występują na twarzy (policzka) miejsce to jest czerwone i wrażliwe jest na zmiany temperatury, szczególnie kiedy jest zimno na dworze, pojawiają się od czasu do czasu białe ropne krostki i jest to miejsce twarde opuchnięte. Marcelek ma też delikatne na ramieniach z zewnętrznej strony. Wybawił nas KERANORM i specyjalny płyn wysuszający robiony oraz leki homeopatyczne. Dodam że miejsce to jest też wrażliwe na płyny robione na spirytusie więc wszelkie leki które dostawał jak dawercin nie pomagały tylko zaostrzały ten stan, skład płynu wysuszającego musi być odpowiednio opracowany przez specjaliste. Jesteśmy znów w okresie jesiennym więc obserwuję że skórka na policzkach już jest czerwona, ale niestety jeszcze będziemy się z tym borykać bo pediatrzy i ich chore maście ze sterydami do tego moje ukochane dziecko doprowadzili i uszkodzili mu tak skórkę na twarzy. Jeśli ktoś ma sprawdzony lek na trądzik niemowlęcy to proszę o list w tej sprawie. Dziękuję Iwona B. iwaniusia@op.pl
      • Data dodania: 27.03.2010 11:42

Witam!
      Mojemu synkowi przed ukończeniem miesiąca wyskoczył trądzik niemowlęcy, straszne ropne krostki na policzkach. Pani pediatra zaleciła przemywać pojedyńcze krostki spirytusem (tym od pępuszka), tak też robiłam i dodatkowo paćkałam sudocremem. Niestety za kilka dni wylądowaliśmy w szpitalu, ponieważ z jednej z nich zrobił sie ropień, taka olbrzymia krosta wypełniona ropą. Konieczne było leczenie antybiotykiem, a u takiego maleśtwa podaje się go dożylnie, więc musieliśmy przeleżeć tydzień na oddziale. To było dla mnie straszne. Po antybiotyku z twarzy znikły krostki, ale za jakiś czas ponownie zaczeły pojawiać się wągry i od czasu do czasu ropna krostka, ktra mnie przerażała, bo bałam się że znowu wylądujemy w szpitalu. Poszłam do dermatologa, zapisał mi Differin (maść na wągry), niestety po dwutygodniowej kuracji bez zmian. Postanowiłam cierpliwie czekać. Obecnie mały ma 14 miesięcy, a wągry nie znikneły, a i czasem pojawiają się krostki. Niestety obawiam się że mgł odziedziczyć problemy z cerą po tacie. Ale w dzisiejszych czasach powinny być jakieś metody na wyleczenie tego typu schorzeń.

Moja rada, uważajcie drogie mamy czym smarujecie swoje pociechy, bo nie życzę nikomu leżeć w szpitalu z powodu krosty cry

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: