użytkowników online: 1301

Karmienie, żywienie dzieci.

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.5)
      Żywienie. Jedzenia zastępcze, wprowadzanie nowych posiłków dla dziecka.
       O grupie Forum  Wiadomości (272) Artykuły (72) Porady (108) Społeczność (86) Szukaj  

Forum - Karmienie, żywienie dzieci.

Problem z jedzeniem
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Problem z jedzeniem

• Data dodania: 13.12.2011 12:44

Po prostu dzieciaczki mają czasem takie okresy w życiu, że nie chcą jeść wszystkiego. Najlepiej po prostu zachęcić czymś co lubi jeśc. Oby tylko go do tego nie zmuszać,bo może wtedy nabrać jeszcze dodatkowo wstrętu do jedzenia.

• Data dodania: 08.12.2011 13:24

Nasze dziecko było niejadkiem do chwili odstawienie od piersi. Kilka tygodni póżniej problem nie istniał a dziecina sama wołała, że chce jeść.

• Data dodania: 08.11.2011 19:18

Ktoś kto pojmie filozofię dziecięcego apetytu dostanie Nobla, przynajmniej wg mnie powinien. Dziecko które jednego dnia je dwa talerze zupy w przyszłym tygodniu nie chce takiej tknąć. U Baci je dwa dania a po powrocie zaczyną cofać po kilku łyżkach.
      A co do faz, rzeczywiście etap chodzenia czyli większa ilość bodźców nie sprzyja jedzeniu bo zwyczajnie nie ma na to czasu. Powinno minąć, a dopóki dziecko dobrze się rozwija i jest pełne wigoru trzeba bawić się wraz z nim i cieszyć każdą chwilą, nie podtykać jedzenia co kilka minut(fatalny sposób który niestety stosowałam na mojej Majce) i więcej spacerować. Apetyt wróci smile

• Data dodania: 01.10.2011 14:09

Również jestem zdania że dzieci nie powinno się zmuszać do jedzenia. Jak już kiedyś pisałam warto przygotowywać takie potrawy które dziecko jada chętnie... nie nakładać ogromnych porcji na talerze i zadbać o regularność posiłków. Starać się jadać razem z dzieckiem. Grunt to dobry przykład

• Data dodania: 15.09.2011 22:12

Mi Siostra powiedziała że jak będę zmuszała Małą do jedzenia,to będzie nie dobrze ...
      -zna to z paru różnych przypadków,często bywa też tak,że Dzieci chorują ... frown

asiulek712

Podobne dyskusje

Ankieta

Różyczka - to choroba o jakiej etiologii?