użytkowników online: 251

Rehabilitacja i rozwój dziecka

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.0)
      Fizjologia rozwoju dziecka oraz metody diagnostyki i leczenia zaburzeń neurorozwojowych.
       O grupie Forum  Wiadomości (303) Artykuły (116) Porady (162) Społeczność (40) Szukaj  

Forum - Rehabilitacja i rozwój dziecka

Dziecko 16-miesięczne budzi się w nocy.Nie może zasnąć.Od 2 miesiąca!!!
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Dziecko 16-miesięczne budzi się w nocy.Nie może zasnąć.Od 2 miesiąca!!!

• Data dodania: 18.04.2012 17:04

Witam,
      mam ten sam problem i jestem na tyle zdesperowana, że postanowiłam tu napisać. Może ktoś ma takie doświadczenia. Lekarze machają na to ręką i bagatelizują sprawę, a dziecko ma rok i 5 miesięcy i od ok 5 miesięcy budzi się w nocy ok 1 i uderza w łóżeczko klatką piersiową z całej siły i tak w kilku, kilkunastu sesjach trwa to od dwóch do 4-ch godzin. Zasypia sama w łóżeczku, bez większych problemów(czasem też kilka razy uderzy). Jesteśmy wykończeni, już jedno łóżeczko rozwaliła. Drugie przykleiliśmy do podłogi, ale już jest w opłakanym stanie. Neurolog powiedział, że można by było zrobić tomografię mózgu, ale na razie chcielibyśmy dowiedzieć się czegoś bezinwazyjnie. Pomocy!

• Data dodania: 16.02.2012 14:55
      Gość 2012-01-08 11:37:51 moja córka ma 2 lata budzić w nocy zaczęła się przed roczkiem, jest tragicznie budzi się na 3-6 godzin i się bawi, najpierw krzyczy, a później zaczyna się bawić. Nigdy jednak nie mieliśmy problemów z zasypianiem zasypiała sama po odłożeniu do łóżeczka w swoim pokoju. Od 2 tygodni doszły też problemy z zasypianiem. Córka nie śpi już w dzień.
      Byliśmy u neurologa, dostaliśmy skierowanie do szpitala w ciągu 3 dni przeszła dużo badań neurolog, kardiolog, genetyk, endokrynolog, psycholog, eeg w czasie snu wszystkie wyniki w normie. Przy wypisie dostała hydroksyzynę, niestety nie jesteśmy w stanie jej podać bo jest gorzka i nawet w herbatce wyczuwa.
      Dziecko od 2 tygodni jest też nieznośne w dzień nie chce się ubierać, nie chce się kąpać a wcześniej uwielbiała kąpiel. Przyszło do tego, że chyba będę musiała zrezygnować z pracy, bo nie jestem w stanie funkcjonować z tymi nocami. Nasze plany na przyszłość co do drugiego dziecka i budowy domu legły w gruzach.

Proponuję zrobić badanie w kierunku Celiakii, nasze dziecko też się tak zachowywało i wyszła Celiakia...
      • Data dodania: 01.02.2012 21:26

Może jest kosmitą i ma wsczepiony czujnik sennośc

• Data dodania: 08.01.2012 11:37

moja córka ma 2 lata budzić w nocy zaczęła się przed roczkiem, jest tragicznie budzi się na 3-6 godzin i się bawi, najpierw krzyczy, a później zaczyna się bawić. Nigdy jednak nie mieliśmy problemów z zasypianiem zasypiała sama po odłożeniu do łóżeczka w swoim pokoju. Od 2 tygodni doszły też problemy z zasypianiem. Córka nie śpi już w dzień.
      Byliśmy u neurologa, dostaliśmy skierowanie do szpitala w ciągu 3 dni przeszła dużo badań neurolog, kardiolog, genetyk, endokrynolog, psycholog, eeg w czasie snu wszystkie wyniki w normie. Przy wypisie dostała hydroksyzynę, niestety nie jesteśmy w stanie jej podać bo jest gorzka i nawet w herbatce wyczuwa.
      Dziecko od 2 tygodni jest też nieznośne w dzień nie chce się ubierać, nie chce się kąpać a wcześniej uwielbiała kąpiel. Przyszło do tego, że chyba będę musiała zrezygnować z pracy, bo nie jestem w stanie funkcjonować z tymi nocami. Nasze plany na przyszłość co do drugiego dziecka i budowy domu legły w gruzach.

• Data dodania: 11.12.2011 10:32

APEL DO RODZICÓW, KTÓRYCH DZIECI NIE ŚPIĄ W NOCY!!!!!!!!!!!!!!!!

Jestem mamą 9miesięcznego synka, który od urodzenie budził się w nocy około 5 czasem 6 razy i płakał lub domagał się mleka. Myślałam, że zwariuję ze zmęczenia, ALE NA TO JEST ROZWIĄZANIE!!!!!!!!!!!!!!!! Błagam kobity przeczytajcie ten dokument i zastosujcie a skończą wasze męki. Nie wiedziałąm ze to takie proste. Oczywiście miałąm wątpliwości jak każda matka, ale dziewczyny warto spróbować a gwarantuje wam,że po 2 dniach już zobaczycie rezultaty.

http://z1.przeklej.pl/prze2897/a7ab9a390014ce094cee7b6c/kazde-dziecko-moze-nauczyc-sie-spac-pdf

Właśnie mija tydzień od mojego stosowania się do tej książki i mały mój przesypia prawie całą noc i je tylko raz, jeszcze tydzien następny a będzie spał jak suseł 8 godzin.

to mój email jeżeli ktoś chce się o coś dopytać:
      martamarylka@yahoo.co.uk

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?