użytkowników online: 1327

Rehabilitacja i rozwój dziecka

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.8)
      Fizjologia rozwoju dziecka oraz metody diagnostyki i leczenia zaburzeń neurorozwojowych.
       O grupie Forum  Wiadomości (278) Artykuły (115) Porady (163) Społeczność (35) Szukaj  

Forum - Rehabilitacja i rozwój dziecka

pomocy-sen dziecka
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: pomocy-sen dziecka

• Data dodania: 25.07.2011 14:00

Mój synek w maju skończył 3 lata, jako niemowlę potrafił spać w ciągu dnia po 15 minut, w nocy robił sobie przerwy od 3 do 5 rano, a od 20 do 24 spał po 20, 25 minut. Nie miało to związku z podłożem neurologicznym, ani z ząbkowaniem, ani z bólem.... Nikt nie wiedział dlaczego tak jest. I... powoli wyrasta... budzi się już tylko czasem raz czy dwa razy...
      Viburcol nie działa, siostra dała mi z Niemiec jakieś homeopatyczne kulki, ale nie wiem, czy to one pomagały, czy po prostu z czasem dziecko zasypaiło.
      pozdrawiam

• Data dodania: 09.04.2011 16:08

A wracając do wątku jestem ciekawa czy ta sytuacja u autorki wątku się zmieniła i co lekarze w Polsce powiedzieli. Teraz to samo z moją córką, lecz o dziwo czopki Viburcol pomagają dorażnie i widać już poprawę - małą ale zawsze.

• Data dodania: 28.10.2010 12:31

Do przedmówczyni,

Coś w tym jest, o czym napisałaś smile W sumie placebo powinno być ogólnodostępne (i tak tez jest). Natomiast trudno mówić o efekcie placebo u noworodków... no nie czarujmy się biggrin
      Może to i nawet dobrze, że viburcol jest na receptę smile

• Data dodania: 27.10.2010 21:02

Ale może przynajmniej przeciwnicy homeopatii przestana gadać, że to placebo...bo placebo na receptę???
      No trudno trzeba się przyzwyczaić do "ułatwień" unijnych.

• Data dodania: 27.10.2010 11:54

Chcieliśmy wejść do Unii, to teraz "cieszmy się tym faktem".
      Viburcol przecież jest już na rynku bardzo długo i jakoś nigdy nikomu to nie przeszkadzało, że czopki te były wydawane bez recepty. Przecież one są w 100% bezpieczne i co ważne, aplikowane jako czopki wykazują szybsze działanie i sa bezpieczniejsze niż leki/środki "doustne".
      Paranoja jakaś z tymi receptami frown

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?