użytkowników online: 1327

Rehabilitacja i rozwój dziecka

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (2.8)
      Fizjologia rozwoju dziecka oraz metody diagnostyki i leczenia zaburzeń neurorozwojowych.
       O grupie Forum  Wiadomości (278) Artykuły (115) Porady (163) Społeczność (35) Szukaj  

Forum - Rehabilitacja i rozwój dziecka

Pierwsze kroki naszych pociech ...
      smilefrownbiggrinwinkeekcoolconfusedrazzmadarrowexclaimevilcrycheesygrin
      Nie chcesz wpisywać KODU? Nie chcesz być anonimowy?
      Zaloguj się lub stwórz konto w serwisie.

Ostatnie posty w wątku: Pierwsze kroki naszych pociech ...

• Data dodania: 26.02.2010 11:00

ELA niektore dzieciaczki wogole dlugo raczkuja i pozzno staja na nozki. Twoj syn juz widac ze sam probuje sie " puszczac", chodzic i wstawac. Moze sie wkoncu przelamie i zacznie chodzic. No a tak jak pisalas mial operacje ktore nieco jego " cofnely" w rozwoju motorycznym. Probowalas wsadzic go w chodzik?

Image

Image
      • Data dodania: 25.02.2010 15:49

proszę o fachową odpowiedz. jestem bardzo zaniepokojona słabym chodzeniem mojego synka.tzn, za 2 tyg skonczy 15 m-cy.nadal w wiekszości raczkuje
      Potrafi: zdrobić 3 kroki samodzielnie aby przedostac sie z punktu A do B, wdrapać sie na kanape wysokości 40cm, stać ok 2-3 min bez trzymania, dosyc szybko chodzi, ale przy meblach, scianie itp.
      Jednak to za mało jak na swoj wiek.Mało kładłam synka na brzuchu bo miał 2 operacje jak miał 5 i 6 m-cy.Proszę mi powiedzieć czy powinnam iśc do ortopedy skoro jakoś tam mimo wszystko "chodzi".Powiem szczerze,ze boję sie isć żeby znow czegoś nie usłyszec, ale jesli trzeba bedzie to pojdziemy, w koncu chodzi o jego dobro.dziekuję z góry za odpowiedz, pozdrawiam

prosze o usuniecie mojego podpisu z forum.w grupie tematycznej; rehabilitacja i zdrowie dziecka, beata makuszynska

edytowano: 25.02.2010 16:50
      • Data dodania: 13.01.2010 13:06

No i coreczka przechodzila roczek- sama samiusienka. Co prawda jak drobny pijaczek tak rzuca ja na boczki ale daje rade smile

Image

Image
      • Data dodania: 21.12.2009 11:22

Kupilam wczoraj mojej corci chodzik, taki najtanszy byle by tylko nie klekala na zimne kafle w przedpokoju i kuchni. Poza tym sa teraz takie chlapy ze zawsze cos sie naniesie na butach,, pies naniesie itp i w przedpokoju jest momentami pelno piachu. Wolalabym by po tym nie raczkowala a wiiec sprezentowalismy jej i sobie jednoczesnie chodzik. Pociska w nim jak " stara" smile

Image

Image
      • Data dodania: 11.12.2009 22:19

ASIU a wiec dzisiaj bylismy u tego ortopedy i wyobraz sobie ze nie chcial wziasc od nas za wizyte. Do tego przepraszal za forme naszych poszukiwan ale jak to stwierdzil - gdyby nas nie powiadomil bylby nie fer w stosunku do siebie- swojego sumienia jak i w stosunku do nas. Gosciu jest niesamowity. Z nozkami wszystko wporzadku- odrzucil ta wade ktora chcial sprawdzic. Kazal nam tylko masowac i wyginac stopki na zewnatrz, poprawiac je poprostu i jak Klara zacznie chodzic tak wiecej niz teraz to zakladac jej paputki po domu na odwrot- lewy na prawa nozke i odwrotnie. Pytalam o papcie i mowil ze nie ma to znaczenia, ze to sa wady genetyczne i nic ich nie zlikwiduje- ani papcie na twardej podeszfie ani skarpetki itd. Powiedzial ze bezpieczniejsze jest wszystko to co ma gume pod stopka zeby dziecko sie poprostu nie slizgalo na panelach czy kafelkach.
      Co do wzrostu to klarze kupilam tydzien temu pajacyka na noc na rozmiar 80 wiec chyba twoj synek dobrze rosnie- pprawidlowo- nie masz sie co martwic. a ty i tata malego wysocy jestescie ze sie zamartwiasz?

Image

Image

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?