u nas odwrotny problem synek je bardzo dużo na szczescie szczupl,na śniadanie...
Forum: Karmienie niemowląt
Temat: jadłospis po 6 miesiącu... niemowlak karmiony piersią (1)
- http://www.forumpediatryczne.pl/forum/jadlospis-po-6-miesiacu-niemowlak-karmiony-piersia/watek/1092343/1.html#p1092343http://www.forumpediatryczne.pl/forum/jadlospis-po-6-miesiacu-niemowlak-karmiony-piersia/watek/1092343/1.html jadłospis po 6 miesiącu... niemowlak karmiony piersią Gość
Witam
mam pytanie odnośnie jadłospisu ojej córeczki.
10 października skończy 6 miesięcy. Początkowo nie chciałam wprowadzać jej pokarmów szybciej ale zalecił mi to pediatra więc się dostosowałam. Moja córcia jest bardzo drobnej budowy i od urodzenia znajduje się na 3 centylu, natomiast przybiera regularnie i badania ma wszystkie ok więc pediatra stwierdził ze po prostu taka jej uroda.
Chciałabym zaciągnąć porady odnośnie karmienia.
Mała jest na piersi na żądanie i je już jeden stał posiłek (od 5 miesiąca) - obiadek czasem same warzywa czasem z mięskiem) z jedną łyżeczka kaszki glutenowej, zazwyczaj po długiej drzemce - między 13-14. Na chwilę obecną zjada ok 110-120ml. owoców nie toleruje. wymiotuje po nich.
mleczko je zaraz po tym jak się obudzi. niestety jej natura jest bardzo ciekawska i rzadko kiedy je dłużej niż 5-8 minut
dziś pierwszy raz dałam jej na "drugie śniadanie" kleik kukurydziany na gęsto na mleku modyfikowanym i zjadła z apetytem (nie chce dawać kaszek bo zawierają cukier) czy mogę jej wprowadzać jakiś owoc do tej mikstury? np. gotowane jabłuszko?
wg tabelek od 7 miesiąca powinny być 3 mleczne posiłki. Więc jak to najlepiej rozplanować?
proszę o pomoc... - Gość
- sniadanie dla dzieciForum: Żywienie dzieci
- Dieta na dowóz - catering dietetyczny
Witam,jeśli zastanawiasz się, czy dieta na dowóz jest odpowiednia dla dzieci,...
Forum: Żywienie dzieci - Gdzie szukaćpomocy
Moja 7-latka przy wzroście ok 124 cm waży 36 kg.Nie powiem czasem zje cos...
Forum: Żywienie dzieci - Co zamiast bebilon nutriton?
Witam. Moje dziecko ma już 3,5 miesiąca. Od 6 tygodnia życia strasznie ulewa,...
Forum: Karmienie niemowląt
- Tematy:
- pediatria
- hipp
- dieta dziecka
- żywienie i rozwój